Erik Storm

basecamp manager

 

I bjergene...
Min interesse for bjerge blev vakt, da jeg i begyndelsen af 1980erne læste om bestigningen af verdens højeste toppe – de klassiske ottetusindere. Under en tur til Kullen i 1983 så jeg nogle klatrere i aktion, og så var jeg ”leveret”. Jeg meldte mig straks ind i Dansk Bjergklub og har været medlem lige siden. Efter at have gennemgået diverse klubkurser og klatret en del på egen hånd, blev jeg selv uddannet alpininstruktør og underviste nye klubmedlemmer på Kullen og i Alperne. Jeg har mest klatret i Alperne, men har også været på bjergture i Tyrkiet, Iran og Rocky Mountains. På en trekkingtur til Nepal nåede jeg for første gang en top over 5000 meter. Desuden har jeg været på ekspedition til Grønland og Svalbard. Min største oplevelse havde jeg dog som deltager i Den Danske Makaluekspedition, der gik til verdens femtehøjeste bjerg. Dette var en usædvanlig hård tur, hvor jeg høstede rigtig megen erfaring.

Udenfor bjergene...
Jeg er pensioneret fra Post Danmark, hvor jeg arbejdede med administration samt gennemgik en lang række faglige – og ledelsesmæssige kurser. Efter Post Danmark kastede jeg mig over et helt nyt område: Gulvbelægning – som jeg nu har arbejdet med de sidste 3 år. I min fritid passer jeg hus og sommerhus. På motionsplanet dyrker jeg cykling og om vinteren løber jeg på ski. Ellers holder jeg af at være sammen med min kone, to børn og fire børnebørn.

Hvorfor Gasherbrum II?
Som det fremgår af ovenstående, har jeg i næsten hele mit voksenliv været betaget af de store bjerges ufattelige skønhed. Når så nogle af mine allerbedste venner spørger, om jeg vil med? Så er det bare med at sige: ”Ja”. Jeg kan simpelthen ikke la’ vær’.

Født: 1946. Bosiddende: Hvalsø. Arbejdsområde: Gulvbelægning. Civilstand: Gift med Lone, 2 børn


Udvalgte bjergture:
Chamonix 1984
Nepal (Khumbu) 1988
Makalu 1997
Iran 2003+2004
Rocky Mountains 2005
Ararat (Tyrkiet) 2005
Udvalgte bjergbestigninger:
Montblanc 4807m
Strahlhorn 4190m
Gokyo Peak 5400m
Pikes Peak 4299m
Ararat 5165m